Tilbage

Kinesio FAQs

Hvad gør Kinesio® Taping og Kinesio® Tex Tape?

Svar:

Kinesio Taping ® Metoden påføres over muskler for at mindske smerter og inflammation, afslappe overbelastede eller trætte muskler samt støtte muskler i bevægelse hele dagen. Tapeningen er ikke-restriktiv og giver mulighed for fuld bevægelighed. I modsætning hertil er mere traditionel sportstape sat omkring et led udelukkende for at stabilisere og støtte under aktivitet. Kinesio® Tex Tape bruges til at behandle alt fra hovedpine til fodproblemer og alt derimellem. Som et par eksempler kan nævnes rehabilitering af sportsskader, karpaltunnelsyndrom, lændeforstrækning/-smerte (subluksation, diskusprolaps), knæ-og skulderrelaterede problemer. Og der er mange flere.

Hvilke fordele skelner Kinesio ® Tex Tape fra andre taper?

Svar:

Kinesio® Tex Tape er lavet af 100 % højkvalitetsbomuld, så den er behagelig og åndbar. De 140 % elasticitet efterligner fleksibiliteten i menneskelige hud og muskler. Klæbemidlet er varmeaktiveret, let, mild og allergivenlig, og forårsager dermed færre hudoverfølsomhed eller irritation end andre taper. Kinesio® Tex Tape er uden latex og det unikke bølgedesign holder det luftgennemtrængeligt, da det mikroskopisk løfter huden og kanalisere fugten væk. Det er også holdbart og komfortablet nok til at kunne sidde på i 3 til 5 dage per applikation. Et gennemsnit på 8 til 10 applikationer per rulle gør det samtidigt økonomisk.

Er det tapen eller teknikken, der giver så store resultater?

Svar:

Uden tvivl er teknikken den centrale komponent. Dog ville det fulde udbytte af teknikken ikke være muligt uden Kinesio® Tex Tapens fortsatte udvikling. Tapeningmetoden kræver en tape, der er vedholdende og hudvenlig, har de optimale elastiske kvaliteter, er den samme tykkelse som huden, og er holdbar nok til at blive på i flere dage, selv når man sveder og går i bad.

Hvordan påsættes tapen?

Svar:

Uden at blive for teknisk, sættes tapen over det berørte område med musklerne i strakt position. Derefter påsættes tapen fra den ene ende af musklen til den anden med meget lidt eller ingen stræk på tapen. Generelt sættes tapen fra musklens OPRINDELSE til TILHÆFTNING for STØTTE og fra TILHÆFTNING til OPRINDELSE for REHAB. Certificerede instruktører og behandlere er uddannede til at beslutte, hvilke specifikke teknikker der vil være mest effektiv for de enkelte patienter og skader.

Er der forslag til de bedste taperesultater?

Svar:

  • A) Huden skal være fri for olie, sved, eller lotion inden applikation.
  • B) Når tapen er sat på, aktiveres den varmefølsomme lim ved at gnide op og ned på
  •     overfladen af ​​tapen.
  • C) Undgå ekstrem stræk af tapen under applikation for at undgå hudirritation.
  • D) Sæt tapen på ca. 1 time før aktivitet eller brusebad for at limen klæber ordentligt.
  • E) Hudirritation er yderst sjælden, men der bør udvises forsigtighed ved patienter med
  •     hudoverfølsomhed.

Hvad er forskellen på farverne?

Svar:

Der er ingen fysisk eller kemisk forskel på farverne. Farverne er udviklet til at være kompatible med farveterapi. Den beige blev lavet for minimal synlighed og den sorte blev lavet efter mange anmodninger. Farvevalg er et spørgsmål om individuelle præferencer. Farverne kan give reklame ved atletiske begivenheder, være en samtaleåbner samt produktgenkendelse.

Hvordan adskiller det sig fra andre tapeteknikker?

Svar:

Der er tre anerkendte tapeteknikkeri USA: Hvid atletisk tapening, McConnell® Tapeteknik og Kinesio Taping® Metoden.

Hvid atletisk tapening er den mest almindeligt brugte tapeteknik i USA. Tapen er ekstrem rigid (uelastisk) og kræver underbind for at beskytte huden mod irritation. Irritation forårsages af inddæmning af fugt, højt latexindhold samt hård kompression af hud, muskler og led. Det anvendes typisk umiddelbart forud for en aktivitet for at forebygge og beskytte mod akutte skader, brugt på i en kort periode, og taget af umiddelbart efter afslutning af aktivitet. Der er ingen rehabiliterende anvendelser eller fordele.

McConnell® Tapening er en bandagerings- eller vikleteknik ved brug af en super-rigid, bomuldstrådet, stærk selvklæbende tape (EnduraTape®, LeukoTape®). Det påvirker patienten bio-mekanisk og er mest brugt patellafemoralt og til skuldersubluksation samt lumbalt, og til fod og hofte. Det er typisk på i kortere tid (ikke længere end 18 timer) på grund af sin snærende og restriktive fornemmelse og negative hudreaktion. Teknikken anvendes primært til neuromuskulær genindlæring af de berørte tilstande og er almindeligt accepteret i det medicinske samfund.

Kinesio Taping® Metoden er en terapeutisk tapeteknik, som ikke kun tilbyder patienter og sportsfolk den støtte, de leder efter, men også hjælper med at rehabilitere de berørte tilstande. Ved hjælp af et meget specifikt tapedesign, der arbejder med kroppen, og tillader fuld bevægelighed – vil det i mange tilfælde forbedre bevægeligheden - vil Kinesio Taping® Metoden ikke påvirke patientens biomekanik. Kinesio® Tex Tape er uden latex og god ved følsom hud og kan bruges af alle fra pædiatriske til geriatriske. Der er ingen kompression på huden, hvilket gør at det "føles let" og er behageligt ved brug over en 3 til 5 dages periode. Det vandafvisende materiale fører fugten væk og gør det muligt for patienten at bade eller endda svømme som sædvanlig. Lymfe-og blodcirkulation lettes med henblik på at rehabilitere og lindre smerter. Det bruges ved stort set alle kliniske tilstande.