Tilbage

Om Kinesio

I mere end 25 år har Kinesio Taping været banebrydende inden for sportspræstationer, smertebehandling og fysisk terapi.

Kinesio Taping Metoden er udviklet til at lette kroppens naturlige helingsproces, samtidig med at give støtte og stabilitet til muskler og led uden at begrænse kroppens bevægelighed. Det bruges med succes til at behandle en række ortopædiske, neuromuskulære, neurologiske og medicinske tilstande. Både Kinesio® Tex Tape og uddannelsesprotokollen har vist resultater, der ikke ville have været mulige ved brug af ældre metoder og materialer.

I midten af ​​1970'erne var Dr. Kenzo Kase allerede en velkendt japansk læge inden for kiropraktik og akupunktur. Han udviklede tapen, som har en tekstur og elasticitet meget tæt på den levende menneskehud, som reaktion på de begrænsninger, han stødte på i arbejdet med rigide sportstapeningsmetoder på sine egne patienter.

Dr. Kase var bekendt med både japanske og amerikanske normer inden for patientbehandling. Han begyndte at få spørgsmål omkring begrænsninger i den vestlige medicinske tankegang. Han hørte om en kryoterapibehandling mod gigt, som udnytter tape til at justere ledforvrængninger. I den vestlige tankegang havde formodningen været, at når et led først var i en bestemt form, kunne det ikke ændres. Han var fascineret af mulighederne for, at denne behandling kunne rette forvrængningen.

For at udvikle en sådan modalitet, ordrede han de forskellige typer atletiske tape, der var tilgængelige på det tidspunkt. Ingen af ​​dem gav ham de resultater, han var på udkig efter. Ved at prøve og fejle, indså han, at kilden til lidelsen faktisk var i musklen og ikke i leddet eller i knoglen. For at stabilisere leddet indså han, at det var mere effektivt at tape rundt om musklen for at opnå ledkorrektion. De tapeninger, han var i stand til at frembringe var rigide og designet til at immobilisere leddet.

I tilfælde af skader eller overanstrengelse mister musklen sin elasticitet. Dr. Kase fandt det nødvendigt at udvikle en tape, der havde den samme elasticitet som en rask muskel. Han vidste fra sin praksis, at tapen også var nødt til at blive på huden, hvor det blev sat. Han brugte to år på en masse forskning omkring elasticitet, klæbestoffer og åndbarhed.

Endelig fandt han frem til en tape, som besad den rette grad af elasticitet, og kunne løfte huden mikroskopisk. Fra da af blev Kinesio® Tex Tape opfundet. Dens unikke egenskaber var baseret på en kinesiologisk undersøgelse.

Kinesio ® Tex Tape bruges til at:

  • Genindlære det neuromuskulære system
  • Mindske smerter
  • Optimere ydeevne
  • Undgå skader
  • Fremme bedre cirkulation og heling

Dr. Kase fortsætter med at arbejde tæt sammen med Kinesio® distributører over hele verden samt med Kinesio Taping® Association International (KTAI) og dens medlemmer. Kinesio® USA og KTAI opretholder fortsat Dr. Kases høje standarder for pleje og søger at finde nye og stadig mere effektive anvendelser for tapingmetoden.